❗❗ Od 29.7. do 2.8.2024 bude obchod uzavřen z důvodu INVENTURY. Objednávky budeme znovu vyřizovat od pondělí 5.8.2024. Děkujeme za pochopení. Tým APASOX 🧦 ❗❗

Jak vybrat cyklistické ponožky?

Není nic lepšího, než vyrazit na kolo s pocitem, že jsou tvoje nohy v suchu a pohodlí. K tomu ti pomohou kvalitní sportovní ponožky. A podle čeho se při výběru cyklistických ponožek řídit?

Rozhoduje počasí i materiál...

 

Letní ponožky na kolo

Při volbě sportovních ponožek na kolo záleží na tom, kdy budeš ponožky používat. Spíše v létě, nebo v zimě? Pokud plánuješ cyklovýlet v teplém počasí, jako první ti nejspíše padnou do oka letní cyklo ponožky.

Zastáncům osvědčené klasiky bude vyhovovat tenká prodyšná bavlna (SAJANPIRIN), která nechá nohy volně větrat. Merino ponožky (či ponožky s merino vlnou, MYTIKAS) jsou zesílené, ale také vysoce odolné proti odírání a pevné i za mokra. Materiál Drytex (BIKERS) je zase jasnou volbou pro opravdové potivce. Je totiž extra odolný proti vlhkosti a schne 2x rychleji než jiný materiál.    

Vyšší letní ponožky jsou takové ty klasické cyklistické, které ti zakryjí i lýtko. Opět můžeš volit mezi bavlnou (OLYMPUS) a merinem (MISTI, SOLO). Za zmínku stojí také funkční ponožky se stříbrem (KABRU), které mají antibakteriální vlastnosti a pohlcují zápach.

Tip: Ponožky KABRU mají funkci QUICK DRY, to znamená, že když se ti zpotí nohy, stačí si vyzout boty a párkrát mávnout nohama. Ponožky budou zase suché.

 

Celoroční cyklo ponožky

Celoroční cyklo ponožky se hodí na chladnější počasí, kdy není úplné horko, ale ani zima. Typickým příkladem je horská cyklistika v létě. Zde pak záleží na tom, zda jsi člověk spíše horkokrevný, nebo zimomřivý. Pokud máš horkou krev, budou ti sedět ponožky API vyrobené z materiálu Coolmax, který odvádí vlhkost z pokožky do horní vrstvy materiálu, takže nohy zůstávají suché. Volit můžeš i cyklistické ponožky z merina (MISTI, SOLO).

Jestliže tě ale trápí často studené nohy, vhodnější pro tebe budou teplé cyklo ponožky TORTOLAS z polypropylenu s ionty stříbra. Chybu neuděláš ani pokud zvolíš ponožky z merina (TRIVOR).

 

Zimní cyklistické ponožky

Rád/a jezdíš na kole v zimě? Pak potřebuješ zimní ponožky na kolo, které tě pěkně zahřejí. Jasnou volbou jsou funkční ponožky vysoké vyrobené z merina (K2).

 

Tvůj tým APASOX!