Které profese potřebují funkční ponožky?

Úvodní obrázek do článku (7)

 

Víš, že správný výběr ponožek je pro pohodlí a zdraví nohou při práci fakt důležitý? 

Spousta lidí sice klade důraz na správnou obuv, ale ponožky často podceňujeme. Ale neboj, v tomhle článku se podíváme na několik profesí, kde jsou funkční ponožky prostě nezbytné. A podíváme se taky na to, proč je důležité mít ty správné ponožky. 

Sportovci

Bez ohledu na to, jestli jsi profík nebo milovník sportu, kvalitní sportovní ponožky jsou nutností. Ty ti totiž odvedou vlhkost od pokožky, jsou prodyšné a eliminují vznik puchýřů. A to je zvlášť důležitý, když trénuješ dlouho nebo se účastníš závodů. 

Zdravotníci

Lidi ve zdravotnictví to mají často těžký. Stojí na nohou hodiny při náročných operacích, v nemocnicích obíhají pacienty s léky, starají se o nás všechny, co jsme nemocní. No a právě proto potřebují funkční ponožky. Ty s odvodem vlhkosti, aby měli nohy v suchu. S pohodlným polstrováním (zesílené chodidlo plyšovou vazbou) a protiskluzovým strečem, aby ponožky perfektně seděly na nohou. A měli svoje nohy v naprostém komfortu.

Tady najdeš nabídku ponožek speciálně určených pro zdravotnictví.

Stavebnictví a průmysl

Práce v těžkých podmínkách vyžaduje extra ochranu nohou. Proto je fajn mít ponožky, které jsou odolné proti opotřebení, umí odvádět vlhkost a izolovat. Pracovní ponožky jsou vyrobeny speciální pletací technologií. Mají zesílené zóny, které chránit před otlaky. Zesílené a zpevněné  pro lepší odolnost. Jsou vybaveny protiskluzovým středem, který zajišťuje dokonalé sednutí ponožek na nohou a zabraňuje jejich sjíždění. Některé speciální pracovní ponožky nabízejí dokonce i ochranu před elektrostatickým výboje, takové my ale nemáme. 

Přepravci a kurýři

Ti, co se živí přepravou a doručování, většinu dne chodí, stojí nebo sedí v autě nebo kamionu. Pro ně jsou funkční ponožky naprosto nezbytné. Ponožky s odvětrávací mřížkou pro prodyšnost, odvodem vlhkosti a pohodlným zesílením poskytují pohodlí i při dlouhých směnách.  

Takže, až budeš vybírat ponožky na práci, nezapomeň na ty funkční!

Nabídku pracovních ponožek najdeš >> tady <<

  1.  Tvůj tým APASOX!