Už jsi to slyšel/a? 👀 APASOX jede do JESENÍKŮ! Přidej se k nám, protože každý krok se počítá.💥

Jaká je cena ponožek?

Úvodní obrázek do článku

Někdo: Máte drahý ponožky.

My: Nemáme.

Někdo: OK, tak nemáte. Beru patery.

… Tak takhle rychle to ještě nikdy neproběhlo. Základem vymyšlenýho rozhovoru je ale true story. Naše zimní ponožky totiž fakt můžou vypadat draze. Jenže když si spočítáš CPW čili Cost Per Wear aka cenu za jedno nošení, zjistíš, že jsou levnější než většina fuseklí v tvým šuplíku.

Na výpočet CPW nemusíš být zrovna génius. Prostě vezmeš cenu za kus (v případě ponožek za pár, to dá rozum) a vydělíš ji počtem nošení. Výsledná cifra má být co nejnižší, to dá taky rozum.

obrázek do článku

Podíváme se na reálnej příklad: Koupím si „funkční” ponožky za 150, protože jsou pěkný a vypadají teple. Brzo ale zjistím, že jsou spíš nefunkční než funkční. Potí se v nich nohy (možná i smrdí, ale psst) a nehřejou. Zkusím to po vyprání znovu. Teď jsou na nich navíc žmolky a materiál řídne s každým pohybem.

Po dvou pokusech tyhle ponožky rovnou hodím do popelnice nebo je schovám na horší časy, který nikdy nepřijdou.

Celkem 75 korun za jedno nic moc ponošení. Když to risknu třeba šestkrát, jsme na 25 káčé.

obrázek do článku-2

A teď to zkusíme s našima APASOX zimníma ponožkama ELBRUS long. Cena: 423 Kč. Design: bez sněhuláků a jednorožců. Materiál: opravdická merino vlna a vychytaný příměsi. Zpracování: speciální technologie. Upleteno: v Česku. Za kvalitu ručí reální lidé, žádná firma s podhodnocenýma pracantama někde v Asii.

Ale hlavně: Fakt jsou termoregulační. Fakt v nich není zima. Fakt se v nich nepotím. Fakt v nich nesmrdí nohy. Fakt vydrží x vyprání.

obrázek do článku-3

Tyhle „drahý” ponožky nosím třeba dvakrát týdně celou zimu, od listopadu do února. To máme 32 nošení za sezónu. Tak si to spočítáme:

423 : 32 = 13,22 Kč. A protože vydrží i další sezónu, můžeme ještě vydělit dvěma. Jsme na částce 6,61 Kč za jedno nošení.

obrázek do článku-4

Tak co, pořád drahý? A nejsou ve finále levnější než ty levný? Tak vidíš.

Chceš si ten rozdíl vyzkoušet na vlastní nohy? Klikej sem a najdi si fakticky funkční ponožky na všechny období a aktivity, který tě napadnou.

Na levý straně e-shopu najdeš filtr, se kterým objevíš ty pravý ponožky dřív, než řekneš APASOX. A kdyby to přece nešlo, klidně napiš.

Tvůj tým APASOX!